Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai  
Röszkei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat weblapja E-mail: riok@roszkenet.hu

 


Dátum

Bemutatkozás

Röszkei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat

„Azért vagy itt, hogy mindent láss,
Hogy értsd a szót, olvasd az írást.
Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj,
Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj.”

            A röszkei gyermek és ifjúsági önkormányzat 2004 novemberében került megválasztásra azzal a céllal, hogy a településen aktív ifjúsági életet generáljunk.
            Legfőbb célunk, hogy az itt élő fiataloknak megmutassuk lehetőségeiket, esetleges korlátaikat, mindezt azért, hogy saját közösségükért tenni kész, értékes emberekké váljanak. Munkánkkal szeretnénk hozzájárulni a helyes értékrend, reális önismeret megteremtéséhez, önmagukat, társaikat, környezetüket tisztelni és szeretni tudó személyiségek kialakításához.
            Feladatunknak tartjuk, hogy a fiatalok közt létrehozzuk a közösségi szellemet, önkéntességre, értékteremtő munkára buzdítsunk. Fontos, hogy a röszkei fiatalok érezzék, ők is felelősségteljes, aktív tagjai közösségüknek, épp ezért felelősséggel is tartoznak érte.
A tagokat régóta tartó, szoros barátság fűzi egymáshoz, és büszkék vagyunk arra, hogy egyre több tehetséges fiatal csatlakozik hozzánk, megkönnyítve ezzel a közös munkát. 2004 óta számos közös programban volt részünk, nem túlzás azt állítani, hogy együtt „nőttünk” bele az önkormányzatiságba. Tanultunk elfogadást, toleranciát, érdekérvényesítést, feladatmegosztást, és mindez hozzájárult ahhoz, hogy munkánkat egy remekül összeszokott csapatban, olajozottan végezhessük. Minden közös tevékenység élményt jelent számunkra, hisz a tagok a mindennapi életben is egy baráti társaságot alkotnak, ahol minden korosztály remekül megfér egymással.
Fontosnak tartjuk, hogy minden, a településen élő ember számára hasznos időtöltést, szórakozási lehetőséget biztosítsunk. Repertoárunkban a legkisebbeket megmozgató programoktól a felnőtt lakosság számára szervezett programokig minden megtalálható. 

            Az ifjúsági önkormányzat hivatalosan 4 ifjúsági képviselőből és egy ifjúsági polgármesterből áll, akiket 4 évre választanak meg. Fontos azonban leszögezni, hogy az szervezetünk működésében oroszlánrészt vállalnak azok a fiatalok, felnőttek, civil szervezetek és intézmények, akik áldozatos munkájukkal bennünket segítenek. Az elmúlt néhány év alatt az ifjúsági önkormányzat egy olyan, közel harminc fős társasággá vált, akik bizton számíthatnak egymásra, a másik támogatására, legyen szó közös munkáról vagy barátságról. Olyan baráti társasággá lett, amely bármikor kész együtt tenni azért, hogy faluja jobb és több legyen.

            Befogadó szervezetünk a Röszkei Kaláka Hagyományőrző és Teleház Közhasznú Egyesület, melytől minden segítséget megkapunk, hogy rendezvényeinket a legmagasabb színvonalon valósíthassuk meg. Az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki a RIÖK és Röszke Község Önkormányzata, illetve a Petőfi Sándor Művelődési Ház között, de a település minden civil szervezetével jó kapcsolatokat ápolunk.

Kreatív, ötletes és dinamikus csapatunk azon dolgozik, hogy rendezvényeink megfeleljenek a fiatalok érdeklődési körének, emellett azonban felhívják a figyelmet az örök emberi értékek fontosságára, a hagyományok tiszteletére, az elveszni látszó értékrend meglelésére és megtartására. Rendezvényeink épp ezért rendkívül változatosak, programjaink humorosak, vidámak, de elgondolkodtatók és nevelő célzatúak is egyben.

 

            Hiszünk benne, hogy összefogással, egymás kölcsönös segítésével minden további célunkat is meg tudjuk valósítani. Munkánkat ebben a szellemben végezzük, hogy eleget tegyünk az ifjúság és a településen élők által megfogalmazott igényeknek.

Támogatóink:

Röszke Község Önkormányzata

Kaláka Hagyományőrző és Teleház Közhasznú Egyesület

Röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház

valamint a helyi vállalkozók és civil szervezetek.

Elérhetőségeink:

Kozma Zsófia
ifjúsági referens
Tel: +62 573-780
székhely: 6758 Röszke, Dózsa György u. 1.
e-mail: malenito@freemail.hu
riok@roszkenet.hu
honlap: www.riok.roszkenet.hu